HET BEDRIJF
DE HISTORIE
HET TRANSPORT
KWALITEIT
DE GRONDLEGGER
IN DE MEDIA
EUROPEAN CALF TEAM
GALERIJ
CONTACT
Telefoon
+31 (0) 499 57 13 53
Fax
+31 (0) 499 57 41 55
E-mail
info@rinusvanbeers.nl

RINUS VAN BEERS BV - DE HISTORIE

voor al uw (internationale) veetransporten

In de jaren ‘30 begon Dries van Beers met paard en wagen zijn eerste transport van station Best naar Oirschot. Hij vervoerde hout voor de meubelfabrieken in Oirschot.

In de jaren ‘40 kocht hij zijn eerste vrachtwagen. Een door de Duitsers meegebrachte GMC legerwagen die hij ombouwde tot veewagen waar hij koeien mee ging vervoeren. Met vijf zonen en personeel hadden ze een goed bedrijf, genaamd “de vijf gebroeders”.

In 1973 startte Rinus van Beers zijn eigen transportbedrijf. Samen met drie chauffeurs - waaronder een van zijn broers -  vervoerde hij koeien, kalveren en paarden. Het bedrijf liep zo goed dat Rinus al snel zijn wagenpark kon uitbreiden met een vierde vrachtwagen: zijn eerste nieuwe MAN vrachtwagen, die hij “SOLO MIO” (voor mij alleen) noemde.

Negentien jaar later (1992) namen zijn zoons Arie, Peter en Geertjan de zaak over. In het begin nog onder het toeziend oog van pa gingen zij op dezelfde voet verder. In die periode vervoerden ze veel schapen naar Frankrijk, varkens naar Italië en haalden ze veel nuchtere kalveren uit Polen.
Barre tijden braken aan voor het gehele veetransport toen in 1997 de varkenspest uitbrak. Vervolgens in 2001 Mond en Klauwzeer met daarna in 2005 nog eens de blauwtong. Ook voor veetransportbedrijf Rinus van Beers BV waren dit moeilijke jaren, maar een goed beleid zorgde ervoor dat zij ondanks alles een sterk en solide bedrijf bleven.

Op dit moment heeft het bedrijf zes vrachtwagens en zes mensen in dienst. Het vervoer bestaat voor negentig procent uit kalveren en voor tien procent uit schapen en varkens.
De regel- en wetgeving verandert voortdurend en is door de jaren heen gecompliceerder geworden. De voorwaarden voor diervriendelijk vervoer zijn
aangescherpt  en ook aan de chauffeurs worden andere en hogere eisen gesteld. Het vele extra papierwerk dat dit alles met zich meebrengt vormt geen probleem want transportbedrijf Rinus van Beers BV heeft kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan.© 2024  -  Rinus van Beers B.V.     -    alle rechten voorbehouden
      [NL]  -  Den Heuvel 5  -  5688 EM  Oirschot  -  The Netherlands